Oil-Ok у Facebook     Oil-Ok у Instagram      
Багажник знань    Контакти Доставка та оплата
Oil-Ok у Facebook     Oil-Ok у Instagram      
Багажник знань
інфо
  
корзина
Недорогі АКБ |  40-54 Ач |  55-70 Ач |  70-90 Ач |  90-110 Ач |  Грузові |  AGM гелеві |  Мотоциклетні  |  Лодочні



Чи варто промивати двигун при заміні моторної оливи?

26.08.2016

Промивка потрібна для того аби очистити деталі і внутрішні стінки двигуна від відкладень. Відкладень в двигуні бути не повинно! В більшості випадків двигун необхідно мити.

Існує декілька способів промивання двигуна.

Найскладніший метод, це розбирання двигуна і чистка з промиванням деталей спеціальними засобами на СТО. Ручна чистка двигуна — єдиний варіант для зовсім "хворих" моторів.

Промивні мастила призначені для промивання систем змащення автомобільних двигунів без їх розбирання, при зміні моторного масла. Промивні мастила отримали в Україні популярність на відміну від Європи та Америки. Зазвичай, промивальне мастило являє собою звичайне мінеральне найпростіше дешеве мастило, в яке додано трохи миючих та протизносних присадок для того, щоб  вони змішалися з залишком старого масла в картері та нейтралізували кислотне середовище в двигуні. Все це зливається разом через 10-20 хвилин. Ось уся функція промивного мастила.

Спеціальні промивки масляної системи або «п'ятихвилинки». Так само заливаються в старе мастило при зміні, двигуну дають попрацювати 10-20 хвилин і зливають разом з відпрацьованим маслом. Багато відомих брендів виготвляють ці системи примавання двигуна: Shell, Valvoline, Liqui Moly, Motul.

Існує так само промивка масляної системи звичайним моторним маслом - при якій точно нічого поганого не станеться :) Ця промивка буде сумісна з вашим двигуном, сальниками, прокладками, вашим майбутнім маслом. Це звичайне моторне мастило Вашого улюбленого бренда або найдешевша "мінералка", яку потрібно злити вже через 1000 км. На всякий випадок можна змінити і масляний фільтр.

Нарешті погана новина. Насправді моторне мастило має дуже низьку миючу здатність. Фактично воно тільки може змити частки, які не прикипіли до деталей двигуна. Помилкою буде вважати,  що після того, як Ви залили промивочне або інше мастило, відкатали 1000 км, то все в середині двигуна заблищить. Якщо відкладення дійсно серйозні - все залишиться так само як було, і допоможе лише "ручне промивання на СТО".